Ďalšie tipy:
Kusy ovocia ako snack. Na desiatu alebo olovrant. Nič nie je ľahšie, ako zobrať si jablko alebo banán a zjesť ho len tak. Nemusíš vymýšľať nič exta.
Zelenina ako obloha k jedlu / jeho súčasť. Klasika k obedu alebo večeri, jednoducho si dáš nejaký šalát. Či už zeleninový (napr. uhorky) alebo ovocný (napr. broskyňa ku kuraciemu stehnu). Alebo napr. špenát v praženici.
Zelenina ako príloha. Počul si o zoodles? To je niečo ako špagety z cukiny. Kurací wrap, kde namiesto tortilly bude šalát. Zaujímavá môže byť aj plnená paprika. Aj takýmto spôsobom si teda môžeš nahradiť prílohu v hlavnom jedle. Nechaj to na fantáziu.
Domáce šaláty. Ideálnym spôsobom, ako byť vždy ready, je pripraviť si veľkú misu šalátu doma a mať ho v chladničke. Takto Ti vydrží tie 2 dni česrtvý a chutný. Budeš pripravený a taktiež si ho môžeš zobrať na cestu / do školy / do práce.
Môj obľúbený je – ľadový šalát, červená sladká paprika, cherry paradajky, kukurica, trochu olivového oleja, soľ a bylinky.
Hotové šaláty. Ak nemáš čas si doma pripraviť takýto šalát (inak, trvá to asi 10 minút) tak v obchodoch nájdeš hotové šaláty. Sú v chladiacich boxoch pri ostatných hotových jedlách či snackoch „to go“.
Polievky. Tie sú super zdrojom vitamínov a minerálov. Či si spravíš zeleninový vývar, alebo krémovú špenátovú polievku, to už nechám na Tebe. Je to však ďalší chutný spôsobo, ako do seba dostať zeleninu.
Napr. v Lidli majú rôzne druhy polievok a chutia super.